Pozz kolega. Najbolje bi ti bilo da odes na balkan kinology forum, tamo imas bas sve objasnjeno sto se tice pasa. Objasnjeno je koja hrana za odredjeni uzrast, koliko puta dnevno, kako smanjivati obroke u toku odrastanja, sta dodavati za jace kosti,...bla bla, ma sve ima. E sad, ako binse svega pridrzavao, ni sleper para nece biti dovoljan, tako da balansiraj sa svojim mogucnostima. Ja imam pasa, nisam se nikad pridrzavao gorenavedenog, ali ne moze da skodi.
U sustini to zavisi i od rase psa. Po meni, tj. po onom sto sam citao, najlakse je sa ovcarskim rasama jer su te rase selktovane tako kako jesu, stotinama pa i hiljadama godina, uz minimim hrane i njege,...
Vidim da su te, na drugom.mjestu, savjetovali za pileca ledja i rizu uz dodatak povrca. Ja to najvise koristim. Jeftino je, zdravo je i pas obozava. Da li je za stenad dobro, ne znam.
Takodje vidim da su te savjetovali za zivo, nepreradjeno meso. Vjerovatno je najbolje, najzdravije, ali budi bas oprezan. Cak i da ga uzmes kao potpuno zdravo, zivo meso se lako pokvari i eto problema.
(Nadam se da nisam prekrsio neko pravilo reklamirajuci drugi forum. Ako jesam, izvinjavam se, brisite).