Autor Tema: Ribolov šarana feeder tehnikom (primama,prihranjivanje itd.)  (Pročitano 884 puta)

Van mreže Gorčilo.

  • Početnik
  • Poruke: 4
  • Pre nego što pustiš jezik u pogon,ukljući mozak..
Ribolov šarana feeder tehnikom (primama,prihranjivanje itd.)
« poslato: Novembar 25, 2017, 11:49:00 pre podne »
Poštovane kolege i drugari. Otvorio sam ovu temu za koju mislim da je zanimljiva ne zbog toga što ja lovim šarana feeder-om, nego zbog toga da bih mogli da razmenjujemo iskustva  što se nadam da će svima biti od koristi. Član sam na još par ribolovačkih foruma pa ne stižem da ispišem baš mnogo poruka  :mail:. Tema je velika i može o njoj baš dosta toga da se kaže. Veliki pozdrav i bistro na vodi.  :wink:
"Mnogi greše iz straha da ne pogreše"

Van mreže zofoni

  • Klub RiboLovci
  • ***
  • Poruke: 3552
Odg: Ribolov šarana feeder tehnikom (primama,prihranjivanje itd.)
« Odgovor #1 poslato: Decembar 02, 2017, 10:29:25 pre podne »
I ja sam taj koji lovi sarana feederom...i svakako kada se  vec nacela tema da taj koji je zapoceo/GORCILO/ napise nesto kako on lovi..mozda i slika neka itd..montaza itd
Svakako tehnika koja pravi veliki uzitak kada se ima dobra riba na feeder...
bistro

Van mreže Gorčilo.

  • Početnik
  • Poruke: 4
  • Pre nego što pustiš jezik u pogon,ukljući mozak..
Odg: Ribolov šarana feeder tehnikom (primama,prihranjivanje itd.)
« Odgovor #2 poslato: Decembar 02, 2017, 12:47:01 posle podne »
Hvala kolega rado ću podeliti svoje iskustvo lova šarana feeder-tehnikom. Isključivo lovim na divljim vodama gde ga ima i gde nije pohvatan i pobijen . Ove godine što se tiče mene stvarno je bila loša i očajna. S obzirom i na ulov i riblji fond koji nam je u svi znamo kakvom stanju i na vreme provedeno na vodi koliko su mi obaveze to dozvoljavale :(. Pecam sistemom C&R (uhvati i pusti) i pravi sam sportski ribolovac. Dugo sam bio klasični šarandžija međutim  :whiteflag: ne samo finansijski već od kada su od ribolova napravili nauku, pecam feeder tehnikom (12-13 godina) shvatio sam da je mnogo zanimljivije i veći izazov i eksperimentisanje do neba loviti osim krupne bele i šarana. Od štapova koristim imam Spro pellet Dome Gabor-dva komada 40-120 gr. 3,60m i mašine Carp Expert METHOD FEEDER RUNNER 60.i još dva komada Elegance Pellet Feeder 90gr. 3,90m. Najlon Xzoga Busterlon 0,25mm.kao osnova predveze od strune tj. upredenice od 0,12mm do 0,16mm.jer sve zavisi od dužine i prečnika predveza. Nelogično je stavljati veću nosivost predveza od osnove to svi znamo. Hranilice method (lubenice) sa antitangl cevčicom neki puta i kavezasta . Udice 4, 6,8 na dlaku( najlon-monofil i udice za to ne žalim, jer moraju da budu dobrog kvaliteta) Opet kažem sve zavisi od vode na koju idem i ciljanu ribu koju lovim a u 99 % to je šaran. Pecam na boile(10,12mm) čak i tamo gde se ne lovi na boile vrlo brzo je prihvata ako je kvalitetna ili pelet,kukuruz i tigrov orah. Dugo sam bio skeptičan u vezi tog ribolova (kako može da se izvuče tolika riba na tako tanak štap, tanak najlon, male udice itd.) ali od kako pecam na fider više me drugo ništa ne zanima. Koristim i power-gum jer često znaju i amuri da me podsete kao i šarani kapitalci, pogotovo na kukuruz kada pecaš tako da opreza i sigurnosti nikada na pretek. Primamu isključivo VDE ,ili X-erice . Malko su jače i skuplje ali vrede. Ja ih koristim npr. La Sirene-x21 crvena bar dva pecanja plus neka moja domaća. Šećerac, prezle, crvići, gliste, mleveni kuvani stari kukuruz, konoplja, CSL,peleti, betain, sojino brašno, mleko u prahu, keks, kvasac, jarma(šrot kuvano) pirinač kuvani(podseća na kastere) kiki riki(mleveni)itd. Možeš da eksperimentišeš do mile volje. Na to malo amino kompleksa, betain arome to stavljam u primamu a i za hranilicu jer sa čime ga hranim na to i pecam. Neki put i druge primame, sve zavisi od finansija i finansijske situacije. Za prihranu isključivo kukuruz kuvani mleveni, pšenica kuvana,ječam(prirodni izgladnjivač), boile i pelet. E sada arome i začini(nikada mnogo, pogotovo divlje vode) Šaranske su mnogo jake ja isključivo koristim ove za kolače i :hi: usklađivam prema vremenu i temperaturi. Opet kažem sve zavisi od vode gde loviš i na šta je tu naviknut. Naj bitnije je pronaći ga gde je ako ga tu ima i biće rezultata. Poslaću slike voda gde pecam itd. Veliki pozdrav i bistro na vodi.
"Mnogi greše iz straha da ne pogreše"