Autor Tema: Kobasice  (Pročitano 468 puta)

Van mreže SUMO

  • Administrator
  • Klub RiboLovci
  • ******
  • Poruke: 19572
  • ....najsjajnija zvezda je Karadjordjeva zvezda !
Odg: Kobasice
« Odgovor #15 poslato: Novembar 30, 2017, 04:38:54 posle podne »
 :Milance 50:
Lepo lepo.

Van mreže Chaki

  • Administrator
  • Klub RiboLovci
  • ******
  • Poruke: 13799
    • http://www.ribolovci.com
Odg: Kobasice
« Odgovor #16 poslato: Novembar 30, 2017, 06:24:41 posle podne »
Adidas

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Sine, kad prodaš obraz, sve si izgubio u životu


„Lako je nauciti životinju, lako je i prostaka nauciti, ali je teško naučiti onoga ko je nenaučen postao učitelj drugima“.


Na sledecim izborima glasam za AliBabu. On je imao samo 40 lopova

Tarabici; U Srbiji ce doci na vlast ljudi koji nece imati ni stida ni srama,vikace ja znam, a nece znati koliko ne znaju.......

Van mreže kiza

  • Lovac
  • Klub RiboLovci
  • ***
  • Poruke: 785
Odg: Kobasice
« Odgovor #17 poslato: Novembar 30, 2017, 10:37:56 posle podne »
Ima li neko predlog , recept za kobasice od divljaci ... mislim neke srnece da probam ,doneo jedan kolega prosle godine ne oseti se i ako cista srnetina nesto malo domace svinje i 20% ledjne slanine . So znam da ide 2% , biber i beli luk po 0,5% ... koliko paprike slatke i ljute i jos eventualno nesto ?

Na mreži drinski

  • Lovac
  • Klub RiboLovci
  • ***
  • Poruke: 3251
Odg: Kobasice
« Odgovor #18 poslato: Novembar 30, 2017, 11:19:24 posle podne »
Ja stavljam ekstra ljute 0,5 i sudzuk paprike 0,3. Ukupno ljutine 0,8 moze i 0,4 i 0,4 vazno je da paprika bude proverena i odredjene ljutine uvek se meso izmeri i nema greske. Ja dodajem jos malo secera 100-200 g u zavisnosti od kolicine da boja bude dobra i da bude staklasti presek.

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока


Van mreže Dra$ko

  • Lovac
  • Klub RiboLovci
  • ***
  • Poruke: 176
Odg: Kobasice
« Odgovor #19 poslato: Decembar 03, 2017, 05:12:25 posle podne »
Pre neki dan sam napunio: 60% krtina divljeg vepra (odbacio sam slaninu, ona se oseća jer je odstreljen u parenju), 20% gronika (vratna slanina domaće svinje), 20% masnijeg mesa domaće svinje. Iseći meso na kockice i usoliti, pa da odstoji par dana pre mlevenja.

Začini: 2% soli, 1,3% mlevenog belog luka (u blenderu, sa vodom, bude potpuno sitan), 0,8% ljute paprike. Jbg, valja malo šećera, zaboravio. Dodati vode, da se lakše mesi i puni, slobodno do 10%. Na dimu je, pa na promaju. Proba za Novu godinu.