Autor Tema: SOM NA ...  (Pročitano 1769 puta)

Van mreže keno77

  • Pripravnik
  • *
  • Poruke: 25
SOM NA ...
« poslato: Avgust 07, 2011, 03:17:24 posle podne »
Ja zapoce a vi nastavite  posto nisam nasao nijedan recept za soma  :njam:

Van mreže kingluj

  • Moderator
  • Klub RiboLovci
  • ****
  • Poruke: 4109
Odg: SOM NA ...
« Odgovor #1 poslato: Mart 29, 2014, 01:48:37 posle podne »
Meni je svaka rečna riba najbolja u talandari,
som se prvo upeca  :mock:  obavezno odere,
posle je sve lako,
imaju kotany,madjarski začin za ribu u koji se uvalja pa u brašno,
pa da pliva u talandaru,
najbolje u masti ili ulju pomesanom sa masti,
ili ko ne koristi mast samo ulje i nema greške,


Stop Wishing Start Doing

Van mreže Chaki

  • Administrator
  • Klub RiboLovci
  • ******
  • Poruke: 14399
    • http://www.ribolovci.com
Odg: SOM NA ...
« Odgovor #2 poslato: Mart 29, 2014, 02:04:21 posle podne »
Mast uvek ispred ulja. Od zacina samo so i mlevena paprika. Naravno vino hladno ili spricer
Sine, kad prodaš obraz, sve si izgubio u životu


„Lako je nauciti životinju, lako je i prostaka nauciti, ali je teško naučiti onoga ko je nenaučen postao učitelj drugima“.


Na sledecim izborima glasam za AliBabu. On je imao samo 40 lopova

Tarabici; U Srbiji ce doci na vlast ljudi koji nece imati ni stida ni srama,vikace ja znam, a nece znati koliko ne znaju.......

Van mreže 7 rem mag

  • Lovac
  • Klub RiboLovci
  • ***
  • Poruke: 1475
  • Kad sam bio mladjan lovac jaaaaaa...
Odg: SOM NA ...
« Odgovor #3 poslato: Mart 06, 2016, 02:46:07 posle podne »
Pronađoh u kištri jednog sominu pa ga priredih na dva načina, prvi koji mi je se više dopao je tako da sam ga upacao par sati prije isječenog na ploške te uvaljao u kukuruzno brašno pomiješano s crvenom paprikom i drugim dodacima. Ispalo bolje, sočnije i nije se ljepilo za dno. Drugi dio samo upacan i stavljen u rernu na mast. Kasnije dodano povrće i salata(kupus) uz, naravno, jedno roze vino...
Tu je moja draga ravan slavonska, ponosim se Slavonac sam ja...

Van mreže kingluj

  • Moderator
  • Klub RiboLovci
  • ****
  • Poruke: 4109
Odg: SOM NA ...
« Odgovor #4 poslato: Jun 16, 2016, 09:31:41 posle podne »
Krmenadla soma i škarpina u istom tiganju,
cesto najjednostavnije bude najukusnije,


Stop Wishing Start Doing

Van mreže kingluj

  • Moderator
  • Klub RiboLovci
  • ****
  • Poruke: 4109
Odg: SOM NA ...
« Odgovor #5 poslato: Jun 16, 2016, 09:32:12 posle podne »
...
Stop Wishing Start Doing

Van mreže kingluj

  • Moderator
  • Klub RiboLovci
  • ****
  • Poruke: 4109
Odg: SOM NA ...
« Odgovor #6 poslato: Jun 16, 2016, 09:33:54 posle podne »
Belo kukuruzno brasno,so i nista vise,
uz krompir salatu,


Stop Wishing Start Doing