Autor Tema: Saran sa suvim sljivama  (Pročitano 1528 puta)

  • Gost
Saran sa suvim sljivama
« poslato: Oktobar 07, 2006, 09:29:43 posle podne »
Preporucujem recept, nasao sam ga na internetu, danas kuvao za rucak i prisutni su se pozitivno izrazili. Jedan od retkih recepata da se u slast pojed cak i tovljena strvina.

Šaran sa suvim šljivama



SASTOJCI

1,5 kg čiste ribe
1 kg crnog luka
150-300 grama suvih šljiva
150-200 grama seckanih dunja
100-200 grama kiselih jabuka
1 veći limun
2 lista lorbera
malo aleve paprike
paradajz pire
kašičica šećera
biber u zrnu
rakijska čaša sirćeta
peršun
koren celera
so i ostali začini po ukusu
NAČIN PRIPREME
Šarana posoliti, uvaljati u brašno i pržiti na ulju tako da ne porumeni. Staviti ga u dublji pleh, posuti zrnima bibera, pa preko poređati kolutove limuna i list lorbera.

Nadev: iseckati luk na rebarca i pržiti na ulju (samo da omekša, tj. da ne porumeni). Dodati alevu papriku, 1,5-2 litra vode, suve šljive, dunje, jabuke, celer, peršun, sirće, paradajz pire i šećer. Sve ovo prokuvati i preliti ribu u plehu. Peći na većoj temperaturi 1,5-2 sata (ne mešati, već povremeno samo pritiskati kašikom), a dodati i ulje od prženja ribe dok se masa ne ujednači i provri.
 

Van mreže BIG S

  • Klub RiboLovci
  • ***
  • Poruke: 1019
(Nema teme)
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 09, 2006, 07:57:02 pre podne »
Ne znam za ovo, al pijani sharan je prava stvar, more i u kobinaciji sa suve slive.......... :wink:

http://http://www.vibilia.co.yu/srpski/izvestaj/0507/saran_jat_070503.pdf#search=%22pijani%20saran%22
Napred Argentina................