Autor Tema: Karterove snicle  (Pročitano 1989 puta)

Van mreže Filip

  • Klub RiboLovci
  • ***
  • Poruke: 732
Karterove snicle
« poslato: Maj 11, 2006, 01:27:36 pre podne »
Ajde i ovde da postavim ovaj recept. Gosn Hauba vec zna o cemu je rec.

Potrebno:
1 kg belog pileceg mesa
300 gr slanine "panceta"
300 gr kackavalja, nekog mekseg tipa Trapist
2 kom. kisele pavlake(vrhnja), to je oko 0,4 l pavlake
glavica luka
kari
so, biber

Priprema:
Belo meso skuvati, izvaditi iz vode i ostaviti da se malo ohladi. U medjuvremenu sitno naseckati luk i slaninu i proprziti u tiganju dok luk ne porumeni. Vatrostalnu posudu u kojoj cete peci ovu klopu premazati uljem. Piletinu prstima iskickati na manje komadice i redjati tako da pokrijete dno posude. Zatim ide red slanine i luka, pa preko svega toga malo karija, soli i bibera. Na kraju se narenda od prilike trecina kackavalja preko svega toga. Ovo se ponovi jos jednom, znaci red piletine, slanina i luk, kari, so, biber i kackavalj. Na kraju se preko svega toga krknu dve pavlake i lepo razmazu da pokriju celu povrsinu, a zatim se preostali kackavalj narenda preko pavlake. I to onda izgleda od prilike ovako...

... i onda se sve to turi u rernu na oko 200 setepeni jedno 10-15 minuta, odnosno primeticete da je gotovo kada kackavalj pocne da rumeni. Kada sve ovo obavite uzmete tanjir, viljusku i noz i UDRI dok ne pozderete i poslednju mrvicu! ;D
PRIJATNO!!!!!!!!
Postoje dve vrste ljudi, ribolovci i oni koji to nisu!

Van mreže BIG S

  • Klub RiboLovci
  • ***
  • Poruke: 1019
(Nema teme)
« Odgovor #1 poslato: Maj 11, 2006, 08:11:26 pre podne »
He he , menthol bombona............... :shock:
Napred Argentina................

Van mreže Dr Bouz

  • Klub RiboLovci
  • ***
  • Poruke: 309
(Nema teme)
« Odgovor #2 poslato: Maj 11, 2006, 11:31:09 pre podne »
ovo mora da se zaliva vinom. mislim da je pivo preslabo, posto je ipak pavlakaxsir = prilicna energetska bomba. - cak bi preporucio neko jace crno vino (dakle ne belo).
 a posto je dakle kaloricno (pilence=proteini) i jos x vino
sada big-s - e dolazimo do riiiba u ovom receptu:
 onda u'vatis ribu, i .... potrosis kalorije. malo.
Stotinu je bolesti - jedan je doktor! Dr Bouz

Van mreže BIG S

  • Klub RiboLovci
  • ***
  • Poruke: 1019
(Nema teme)
« Odgovor #3 poslato: Maj 11, 2006, 11:38:28 pre podne »
Citat: "Dr Bouz"
sada big-s - e dolazimo do riiiba u ovom receptu:
 onda u'vatis ribu, i .... potrosis kalorije. malo.


MA POSLE OVAKVOG KRKANLUKA, JA BI PRIJE ZALEGO I TALOZIO MAST...... :lol:
Napred Argentina................

Van mreže Dzo

  • Klub RiboLovci
  • ***
  • Poruke: 820
(Nema teme)
« Odgovor #4 poslato: Maj 11, 2006, 11:59:18 pre podne »
Citat: "BIG S"
He he , menthol bombona............... :shock:


Ma spremamo sve samo nek se dobro jede.  :wink:

A u ostalom ima sigurno masa njih koji ne jedu ni jedno ni drugo.

Van mreže BIG S

  • Klub RiboLovci
  • ***
  • Poruke: 1019
(Nema teme)
« Odgovor #5 poslato: Maj 11, 2006, 12:17:50 posle podne »
Citat: "Dzo"
Citat: "BIG S"
He he , menthol bombona............... :shock:

Ma spremamo sve samo nek se dobro jede.  :twisted: [/size]
Napred Argentina................

Van mreže CHARUGA

  • Klub RiboLovci
  • ***
  • Poruke: 5373
(Nema teme)
« Odgovor #6 poslato: Maj 11, 2006, 01:16:37 posle podne »
Pusti ti to...treba ici lomatati se ,trositi kalorije ,hvatati ribu i onda prodas i kupis od alasi zivog soma pa peci,kuvaj KRKAJ!
[size=200]Khawuleza[/size]