Autor Tema: "Haubirana" Orada  (Pročitano 1886 puta)

  • Gost
"Haubirana" Orada
« poslato: Februar 15, 2007, 08:57:51 posle podne »
U svemu postupljeno kao u receptu 90 minutne pastrmke



Tacno kako Hauba rece: "Krompiri su najlepsi na kraju", svi su ih hvalili.

  • Gost
(Nema teme)
« Odgovor #1 poslato: Februar 15, 2007, 09:01:42 posle podne »
Jedna mala primedba za autora izvornog recepta. Hauba, ono sto si napisao da uz to moze da popije ko sta voli: crno, belo vino ili pivo... ZAjebo SI ME! Posto sve volim, ja sam razumeo da mogu sve to i da pijem.

"Tisina deco, tata cita tesku literaturu!"




Van mreže hauba

  • Klub RiboLovci
  • ***
  • Poruke: 6356
(Nema teme)
« Odgovor #2 poslato: Februar 16, 2007, 10:16:46 pre podne »
Krasno care, izgleda full apetitlih :lol:
I mene ponekad zajebe, pa popijem sve od kraja, hi,hi,hi......ali sve je to za ljude.
Kolko mogu da procjenim ovako odokativno, ove orade su teske oko 40-50 deka-neociscene. Ovo su plosnate ribe, znaci da su dosta brzo spremljene.
Nadam se, da si ih stavio tek jedno pola sata pre krajem inace su bile puste ko drvo i puno zalivanja traze.
Stara poslovica kaze: Riba mora plivat 3 puta, u vodi, u ulju i u vinu!!!
Pohvala za spremljeno jelo :lol:  :lol:
Grlim Acu, volam ga snazno.....

  • Gost
(Nema teme)
« Odgovor #3 poslato: Februar 16, 2007, 11:27:15 pre podne »
Tu si negde. Zajedno ociscene su bile 1kg nesto malo jace.

Jeste ubacio sam ih malo kasnije, kad su mrkvica i krompir malo popustili. A zalivanje naravno redovno i obilato. I dosta se procedi do krompira, zato i jeste bio tako dobar.

Nisu bile ni blizu suve ili tvrde. Pogledaj im oci, nisu se potpuno stegle. Ja to spremam na slabijoj vatri od 200 C. Posto lozim rernu na drva (to jest onaj legendarni briket), nikad ne znam koliko je stepeni ali obicno dosta manje.

Van mreže BIG S

  • Klub RiboLovci
  • ***
  • Poruke: 1019
(Nema teme)
« Odgovor #4 poslato: Februar 16, 2007, 11:53:16 pre podne »
Dje nadje orade, posto para ???
Napred Argentina................

Van mreže hauba

  • Klub RiboLovci
  • ***
  • Poruke: 6356
(Nema teme)
« Odgovor #5 poslato: Februar 16, 2007, 01:09:07 posle podne »
Citat: "Milos"
Tu si negde. Zajedno ociscene su bile 1kg nesto malo jace.

Jeste ubacio sam ih malo kasnije, kad su mrkvica i krompir malo popustili. A zalivanje naravno redovno i obilato. I dosta se procedi do krompira, zato i jeste bio tako dobar.

Nisu bile ni blizu suve ili tvrde. Pogledaj im oci, nisu se potpuno stegle. Ja to spremam na slabijoj vatri od 200 C. Posto lozim rernu na drva (to jest onaj legendarni briket), nikad ne znam koliko je stepeni ali obicno dosta manje.


Vidim okice :lol:  Sad sam uvjeren da nisu bile suve. Ljepo si ti to spremio, svaka cast!!!
Grlim Acu, volam ga snazno.....

  • Gost
(Nema teme)
« Odgovor #6 poslato: Februar 16, 2007, 01:24:10 posle podne »
Verovao ili ne, Orada 385 dinara a Zubatac 685 dinara, rasprodaja :-)

C Market kod pijace na Senjaku, narucuju ovecu kolicinu, i posle 3 dana vec prepolove cenu. A riba svezija nego na mestima gde je cene od 800 dinara na gore za oradu a preko 1000 za zubatca. Samo treba redovno svracati (ja svaki dan). Pre nego sto se rese da naruce novu kolicinu, prepolove cenu.

Van mreže Goran Dubravac

  • Klub RiboLovci
  • ***
  • Poruke: 539
    • http://www.rasadniksombor.co.yu
(Nema teme)
« Odgovor #7 poslato: Februar 16, 2007, 01:27:00 posle podne »
Kako Hauba i Milos to prave
sledeci put ocekujem tortu,
naravno od ribe. :D

Van mreže BIG S

  • Klub RiboLovci
  • ***
  • Poruke: 1019
(Nema teme)
« Odgovor #8 poslato: Februar 16, 2007, 01:27:45 posle podne »
Citat: "Milos"
Verovao ili ne, Orada 385 dinara a Zubatac 685 dinara, rasprodaja :-)

C Market kod pijace na Senjaku, narucuju ovecu kolicinu, i posle 3 dana vec prepolove cenu. A riba svezija nego na mestima gde je cene od 800 dinara na gore za oradu a preko 1000 za zubatca. Samo treba redovno svracati (ja svaki dan). Pre nego sto se rese da naruce novu kolicinu, prepolove cenu.


Ha, a onda su vjerovatno sitniji komadi, do po kile , je li ?
Napred Argentina................

Van mreže hauba

  • Klub RiboLovci
  • ***
  • Poruke: 6356
(Nema teme)
« Odgovor #9 poslato: Februar 16, 2007, 01:34:15 posle podne »
Orada i brancin su upola jeftiniji, jer su gajeni u bazenima. Zubatac je divlji.
Grlim Acu, volam ga snazno.....

  • Gost
(Nema teme)
« Odgovor #10 poslato: Februar 16, 2007, 03:37:53 posle podne »
Citat: "BIG S"
Ha, a onda su vjerovatno sitniji komadi, do po kile , je li ?


od po kile do kilo ipo

zubadac je veci, orade  i brancini jesu "kalibrirani"

uslikacu jedan dan kad budem prolazio