Autor Tema: PETROVARADINSKA BUĆKA #1  (Pročitano 2346 puta)

Van mreže ossa

  • Klub RiboLovci
  • ***
  • Poruke: 716
PETROVARADINSKA BUĆKA #1
« poslato: Jun 30, 2015, 09:07:17 posle podne »
Zamoljen sam da postavim temu, i pomognem mojim drugarima iz USR Šaran Petrovaradin, koji organizuju ovo takmičenje i druženje, pa reko tu sam   :Milance 23:

A u pitanju je prva po redu "Petrovaradinska bućka"

Evo malo o događaju, što sam "kopi pejstovao" sa FB strane...

"Ovim putem Vas obaveštavamo da će se "PETROVARADINSKA BUĆKA" po prvi put održati u Petrovaradinu na delu Dunava koji ga okružuje. Termin održavanja bućke je petak 10.07.2015.godine trening sa početkom u 14h-19h , a u subotu 11.07.,2015. godine u 06h-13h zvanično takmičenje koje se boduje za LIGU SRBIJE koju takođe po prvi put organizuje novi SAVEZ i to "SRPSKI SAVEZ BUĆKAROŠA" koji je osnovan ove godine na inicijativu velikog broja ribolovaca koji koriste ovu staru tehniku lova soma na bućku.

PROPOZICIJE TAKMIČENJA:

1. Lovi se som na prirodne mamce uz upotrebu bućke. Najmanja lovna dužina soma je 60cm

2. Za lov se koristi isključivo jednokraka udica. svaki takmičar sme da koristi najviše dva štapa sa po jednom udicom ili štap i kanap takođe sa po jednom udicom.

3. Zabranja je upotreba kuke za prihvatanje ulovljene ribe.
Zabranjeno je čuvanje ulovljene ribe na metalnim kopčama-stringerima, u metalnim čuvarkama i na bilo koji drugi način kojim bi se riba dodatno povređivala.
Zabranjeno je držanje ulovljene ribe ispod mere (60cm) i takva riba se mora štopre i sa što manje povreda vratiti u vodu.
Zabranjeno je pristajanje uz obalu,sidrenje i prilaženje drugom plovilu osim sudijskog.

4. Na merenje se donosi isključivo živa riba, a merenje i fotografisanej se obavlja što pažljivije i što brže, kako bi riba blagovremeno bila vraćena u vodu.

5. Vreme početka treninga je u 14h u petak 10.07.2015.godine a završetak u 19h istog dana. Zvanično takmičenje počinje u 06h 11.07.2015.godine a završetak u 12h istog dana.
Organizator može promeniti vreme početka i završetka takmičenja iz opravdanih razloga na dan takmičenja.
Po završetku takmičenja sve ekipe moraju biti na zbornom mestu na kom se meri ulov.
Izuzetno u slučaju dugotrajne borbe sa kapitalnom ribom ili kvara na motoru čamca, ekipa to mora prijaviti sudijama ili organizatoru najmanje 10minuta pre isteka vremena predviđenog za takmičenje, ili više srazmerno udaljenosti od zbornog mesta. Organizator će na lice mesta uputiti sudijski čamac ako već nije na licu mesta.
Mi kao organizatori smo dužni da obezbedimo najmanje dve vage za merenje ribe.

6. Ekipa koja na merenje donese ulov za koji se utvrdi da je ostvaren izvan vremena za takmičenje (prethodno ulovljena ili sakrivena riba) biće isključen iz lige namanje tri godine i to oba takmičara poimence, ukoliko se to dogodi takmičarima iz našeg Udruženja U.S.R. "ŠARAN" PETROVARADIN, oni će biti trajno isključeni iz našeg Udruženja jer nanose štetu Udruženju.
Ista kazna sleduje i svim članovima ekipa za koje se utvrdi da su razmenjivali ribu, odnosno ulov dve ili više ekipa prikažu kao ulov jednog takmičlarskog para.

7. Prijavom i uplatom kotizacije ekipa je prihvatila sve odredbe propozicija takmičenja.


PRIJAVE ZA TAKMIČENJE

Prijave za takičenje se vrše na obrascu prijave na takmičenje koji na upit na mail [email protected] šaljemo svim zainteresovanim takmičarima.

Prijave se popunjavaju u elektronskoj formi i šalju se takođe na gore navedeni mail ili se mogu popuniti čitko u pisanoj formi štampanim slovima i poslati poštom na sledeću adresu:

U.S.R. "ŠARAN" PETROVARADIN

21131 Petrovaradin

Petrovaradinska ada bb

sa naznakom PRIJAVA ZA PETROVARADINSKU BUĆKU 2015.

Kotizacija po članu ekipe je 1.500,00 dinara i ona se takođe može uplatiti na naš tekući račun 340-1539-66 , svrha uplate kotizacija za PETROVARADINSKU BUĆKU,ili lično pre početka treninga odnosno pre početka takmičenja.

Prijave za takmičenje se primaju najkasnije ponedeljka 06.07.2015.godine , nije moguće prijaviti se uoči samog početka takmičenja, svi takmičari treba da se prijave najmanje pola sata pre početka treninga ili najkasnije 1 sat po početku treninga odnosno 1 sat pre početka takmičenja radi uvođenja u takmičarske liste i eventualne uplate kotizacija ako već nije uplaćena na tekući račun Udruženja.

Takmičari koji ne popune pravilno prijavu za takmičenje ili ne uplate kotizaciju neće biti u mogućnosti da učestvuju na PETROVARADINSKOJ BUĆKI.

Za sve nejasnoće i pitanja u vezi sa prijavama i takmičenjem stojimo na raspologanju putem poruka u inbox-u , odnosno pozivom na 063/511-622 ili 063/523-037 , kontakt osoba je Jovan Eror.

Do skorog viđenja BISTRO!"


A tu je i nezaobilazni plakat koji se već deli po graduPozdrav svim ribolovcima i dobrodošli !!!

Van mreže ossa

  • Klub RiboLovci
  • ***
  • Poruke: 716
Odg: PETROVARADINSKA BUĆKA #1
« Odgovor #1 poslato: Jul 13, 2015, 09:50:50 pre podne »
Evo izveštaja sa "Bućke", a ovih dana će biti još slika od mene.

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=XXeyPMYXVoU" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=XXeyPMYXVoU</a>