Autor Tema: List margeri  (Pročitano 1949 puta)

Van mreže Filip

  • Klub RiboLovci
  • ***
  • Poruke: 732
List margeri
« poslato: Februar 23, 2007, 08:09:15 posle podne »
Izvinite sto nije moj originalni recept, ali ovo je vredno paznje i probanja! Jelo je dobilo naziv po cuvenom pariskom restoranu "Margeri".

4 filea lista
limunov sok
50g butera
2 glavice crnog luka
1/8 l belog vina
malo ribljeg bujona
skoljke iz konzerve(koliko vam volja, najbolje dagnje)
100g skampa
2 kasicice skroba
jedno zumance
4 kasike kisele pavlake(vrhnje)
biber
so


Ribu ocistimo, poprskamo limunovim sokom, posolimo i pobiberimo. Vatrostalnu posudu namazemo sa buterom, stavimo seckani luk i malo ga proprzimo, zatim poslazemo unutra filea lista. Nalijemo belim vinom i bujonom i kuvamo oko 10 minuta(u rerni naravno). Dodamo skoljke i rakove i jos malo prokuvamo. U medjuvremenu se umute zumance, skrob i pavlaku i taj sos se prelije preko jela i jos malo zapece. Garnira se sa pogacicama od lisnatog testa, a uz to sluzimo i prirnac ili bareni krompir.
Postoje dve vrste ljudi, ribolovci i oni koji to nisu!

Van mreže Dzo

  • Klub RiboLovci
  • ***
  • Poruke: 820
(Nema teme)
« Odgovor #1 poslato: Februar 23, 2007, 08:41:21 posle podne »
Sad Hauba mora da spremi ovo kako bi to bilo potpuno  :lol: .

Van mreže Filip

  • Klub RiboLovci
  • ***
  • Poruke: 732
(Nema teme)
« Odgovor #2 poslato: Februar 23, 2007, 08:45:40 posle podne »
To to, njega chekam da komentarishe!
Postoje dve vrste ljudi, ribolovci i oni koji to nisu!

Van mreže Zoki

  • Klub RiboLovci
  • ***
  • Poruke: 391
(Nema teme)
« Odgovor #3 poslato: Februar 23, 2007, 09:40:46 posle podne »
Ja bivoleo da viidim slike :(
svirao je David Bowie i pauci s marsa
tad smo bili kao novi a sada smo farsa

Van mreže Filip

  • Klub RiboLovci
  • ***
  • Poruke: 732
(Nema teme)
« Odgovor #4 poslato: Februar 23, 2007, 10:18:20 posle podne »
E jbg. nemam sada na zalost. Kada budem pravio postavicu. Nije to u opste jeftina klopica.
Postoje dve vrste ljudi, ribolovci i oni koji to nisu!

Van mreže hauba

  • Klub RiboLovci
  • ***
  • Poruke: 6356
(Nema teme)
« Odgovor #5 poslato: Februar 25, 2007, 04:11:00 posle podne »
Odlican recept :lol:
Tu treba samo napomenut, da ono "100 g skampova", znaci 100 g skampovih
repica ocicsvenih. Znaci samo meso od repova. Od tjela te istih skuvas malko supice i ulujes u rernu sa bjelim vinom. Samo repovi nedaju nekog ukusa, ukus daje supica.
Naprimer, rizota od skampova mora bit obavezno zalivana tom supicom, inace je to daleko od ukusa skampova!!!!
Grlim Acu, volam ga snazno.....

Van mreže Filip

  • Klub RiboLovci
  • ***
  • Poruke: 732
(Nema teme)
« Odgovor #6 poslato: Februar 25, 2007, 04:15:52 posle podne »
Jeste care, ali to je kada kupis cele skampe pa imas i telo, ali oni su mislili na one iz konzerve ili(posto ima i toga zaledjenog) samo repice.
Super sto si dodao to za supicu od skampa, verujem da ima jos bolji ukus! :wink:
Postoje dve vrste ljudi, ribolovci i oni koji to nisu!

Van mreže Dzo

  • Klub RiboLovci
  • ***
  • Poruke: 820
(Nema teme)
« Odgovor #7 poslato: Februar 25, 2007, 04:16:05 posle podne »
Citat: "Filip"
E jbg. nemam sada na zalost. Kada budem pravio postavicu. Nije to u opste jeftina klopica.


Jes ti ovo prepisao od Borisa Milivojevica?  :lol:

Van mreže Filip

  • Klub RiboLovci
  • ***
  • Poruke: 732
(Nema teme)
« Odgovor #8 poslato: Februar 25, 2007, 04:18:05 posle podne »
Citat: "Dzo"
Citat: "Filip"
E jbg. nemam sada na zalost. Kada budem pravio postavicu. Nije to u opste jeftina klopica.

Jes ti ovo prepisao od Borisa Milivojevica?  :shock:  :shock:  :lol:  :lol:
Postoje dve vrste ljudi, ribolovci i oni koji to nisu!

Van mreže hauba

  • Klub RiboLovci
  • ***
  • Poruke: 6356
(Nema teme)
« Odgovor #9 poslato: Februar 25, 2007, 04:23:14 posle podne »
I skoljke i rakovi iz konzerve ne valjaju q...cu :oops:
Ako vec kupujes, onda obavezno smrznute i ociscene.
Za sve riblje umake ili polivke se sprema riblji temeljac-osnova. To ti je supica kuvana od ribljih ostataka ili sitne ribe. Isto vazi i sa rakovima.
Riblji rizot-zalivaj sas ribljom supicom, rizot od skampa-skampova supica.
A ako pravis od glavonozaca-sipa, lignja, onda mozes upotrebit i jednu i drugu :lol:
Grlim Acu, volam ga snazno.....

Van mreže Filip

  • Klub RiboLovci
  • ***
  • Poruke: 732
(Nema teme)
« Odgovor #10 poslato: Februar 25, 2007, 08:04:19 posle podne »
Jes' vala konzervirana hrana je qur moj, okus joj je...brrrrrrrrrrr...uljan? :?
Postoje dve vrste ljudi, ribolovci i oni koji to nisu!

Van mreže BIG S

  • Klub RiboLovci
  • ***
  • Poruke: 1019
(Nema teme)
« Odgovor #11 poslato: Februar 26, 2007, 10:31:56 pre podne »
Citat: "hauba"
I skoljke i rakovi iz konzerve ne valjaju q...cu :oops:
Ako vec kupujes, onda obavezno smrznute i ociscene.
Za sve riblje umake ili polivke se sprema riblji temeljac-osnova. To ti je supica kuvana od ribljih ostataka ili sitne ribe. Isto vazi i sa rakovima.
Riblji rizot-zalivaj sas ribljom supicom, rizot od skampa-skampova supica.
A ako pravis od glavonozaca-sipa, lignja, onda mozes upotrebit i jednu i drugu :lol:


Iliti BUJON  :wink:

Bilo koje spravljano meso, pa i riba, sosovi, prelivi...........sve mlgo lepse sa bujon !!!
Napred Argentina................