Autor Tema: Rižoto sa dagnjama - mušulama  (Pročitano 1624 puta)

Van mreže Bojanac

  • Lovac
  • Klub RiboLovci
  • ***
  • Poruke: 508
Rižoto sa dagnjama - mušulama
« poslato: April 10, 2017, 03:36:27 posle podne »
Jedno lagano, jednostavno, a vrlo ukusno jelo koje i vi s kontinenta možete uvijek spremiti, jer smrznutih dagnji ima svuda.


Dagnje,crni luk,bijeli luk,  šargarepa, paradajz,  pirinač, bijelo vino, bosiljak, peršun (začini po želji).

U široki tiganj se stavi glavica luka i pola rendane šargarepe, malo zapeče, pa se tek onda doda malo maslinovog ulja i posoli. Proprži se dok ne zastakli, pa se dodaju dagnje (300gr je taman za dvije ješne osobe). Doda se malo bijelog luka, provrti malo, pa se uspe bijelo vino (po želji). Kad vino ispari, dodaje se paradajz (svježi ili sok) pirinač (neki bolji tipa arborio, integralni...). Zatim se dodaje vruća voda, ali ne previše. Miješa se da jelo ne zagori i po potrebi dodaje vode dok pirinač ne bude kuvan. Pri kraju se doda malo bibera, bosiljka, peršuna ili što već ko voli od začina.

Prijatno  :drinks 1:
Nema lova bez Baljova