Autor Tema: Zekonja  (Pročitano 3916 puta)

Van mreže BIG S

  • Klub RiboLovci
  • ***
  • Poruke: 1019
Zekonja
« poslato: Maj 08, 2006, 12:50:47 posle podne »
ZEC  U  VINU


•   150 g suve slanine isečene na kocke
•   1 dl ulja
•   10 malih glavica crnog luka
•   parčad mesa od 1 zeca
•   1 struk majčine dušice
•   1 veza peršuna
•   2 uzduž sečene šargarepe
•   1 češanj belog luka
•   5 zrna bibera
•   vrlo malo mlevenog bibera(vrh noža)
•   8 dl belog vina (graševina)
•   100g pečurki
•   150 g krompira

Suvu slaninu iseći na kocke, i propržiti na ulju.Izvaditi  i na istom ulju propržiti glavičice crnog luka.Izvaditi i njih, i dalje na tom ulju propržiti parčad mesa da porumene.
Dodati brašno i još malo propržiti uz mešanje.
Naliti vinom i supom da dobro ogrezne.Kad provri, posoliti, dodati šargarepu, biber u zrnu, majčinu dušicu i beli luk.
Kuvati 50 min. TIHO pa dodati pečurke, slaninu, malo bibera u prahu i dalje tiho kuvati još 10 min.
Dodati krompir i tiho kuvati još 20 min.

Provjereno................izvandredno............njam njam......
Napred Argentina................

Van mreže Dzo

  • Klub RiboLovci
  • ***
  • Poruke: 820
(Nema teme)
« Odgovor #1 poslato: Maj 08, 2006, 01:15:09 posle podne »
Hehe ja reko basonja kad sam video da si ti kad ono mosha.  :lol:

Van mreže BIG S

  • Klub RiboLovci
  • ***
  • Poruke: 1019
(Nema teme)
« Odgovor #2 poslato: Maj 08, 2006, 01:25:36 posle podne »
He he he, umije BIGS svasta da skuha..............
Napred Argentina................

Van mreže IgorNL

  • Klub RiboLovci
  • ***
  • Poruke: 3008
(Nema teme)
« Odgovor #3 poslato: Maj 08, 2006, 04:29:26 posle podne »
A jel dobro za potenciju/ :lol:

Van mreže CHARUGA

  • Klub RiboLovci
  • ***
  • Poruke: 5373
(Nema teme)
« Odgovor #4 poslato: Maj 08, 2006, 04:37:38 posle podne »
Kako nije pa Big-s je apotekar...dvije zlice vijagre i ko je kraj kazana ode cajni kolutic hi,hi,hi.
[size=200]Khawuleza[/size]

Van mreže Filip

  • Klub RiboLovci
  • ***
  • Poruke: 732
(Nema teme)
« Odgovor #5 poslato: Maj 08, 2006, 06:36:39 posle podne »
Jos samo neko zekonju da mi nabavi i eto rucka! Jednom sam jeo zeca i zagrizao sacmu, od tada mi je grozan, mada sam tada bio klinac.
Postoje dve vrste ljudi, ribolovci i oni koji to nisu!

Van mreže hauba

  • Klub RiboLovci
  • ***
  • Poruke: 6356
(Nema teme)
« Odgovor #6 poslato: Maj 08, 2006, 06:41:15 posle podne »
Care, ovo mi izgleda odlicno, svaka cast!!! Kazes da zalijes vinom i supom. Kakvom supom??? A onaj luk, jel to mislis na "sarlotku" ?
Grlim Acu, volam ga snazno.....

Van mreže Milanče

  • Klub RiboLovci
  • ***
  • Poruke: 13229
    • www.ribolovci.com
Recepti
« Odgovor #7 poslato: Maj 08, 2006, 11:08:44 posle podne »
Igore tebi je najbolje za potenciju ulov jednog smudgerona preko 100 cm

Milan
Mobilni +31 651460727

Van mreže IgorNL

  • Klub RiboLovci
  • ***
  • Poruke: 3008
Re: Recepti
« Odgovor #8 poslato: Maj 08, 2006, 11:21:01 posle podne »
Citat: "Milance"
Igore tebi je najbolje za potenciju ulov jednog smudgerona preko 100 cm

Milan

Iz tvojih usta u bozije usi milane...pomeri se s mesta da se ne urekne :lol:  :lol:

Van mreže BIG S

  • Klub RiboLovci
  • ***
  • Poruke: 1019
(Nema teme)
« Odgovor #9 poslato: Maj 09, 2006, 09:22:42 pre podne »
Citat: "hauba"
Care, ovo mi izgleda odlicno, svaka cast!!! Kazes da zalijes vinom i supom. Kakvom supom??? A onaj luk, jel to mislis na "sarlotku" ?


Supa procijedjena, sto ti zena jucer skuhala :wink: (nadam se ) , a lukac ja nesam imao nista drugo no obican, pa guli dok ne dojdes do zeljene velicine...........

A za potenciju slijedi dobitna kombinacija, nesto izmenjen recept:

Upozorenje, nije za one sa slabim stomakom !!!

ZEC  SA SUVIM  ŠLJIVAMA



•   250 g suve slanine isečene na kocke
•   1 dl ulja
•   10 malih glavica crnog luka
•   parčad mesa od 1 zeca
•   1 struk majčine dušice
•   1 veza peršuna
•   2 uzduž sečene šargarepe
•   1 češanj belog luka
•   5 zrna bibera
•   vrlo malo mlevenog bibera(vrh noža)
•   8 dl crnog vina koje ne sladi
•   20 kom. pečurki (samo glave)
•   500g suvih šljiva (izvaditi košpice)
•   2 kašike kisele pavlake

Suvu slaninu iseći na kocke, i propržiti na ulju.Izvaditi  i na istom ulju propržiti glavičice crnog luka.Izvaditi i njih, i dalje na tom ulju propržiti parčad mesa da porumene.
Dodati brašno i još malo propržiti uz mešanje.
Dodati majčinu dušicu, šargarepu, zgnječen beli luk, biber, crno vino, i čistu supu da meso dobro ogrezne.
Kuvati na tihoj vatri 50 min. pa dodati prženu slaninu, glavičice crnog luka, pečurke, suve šljive, so.
Kuvati na tihoj vatri još 30 min. dok meso ne omekša.
Na kraju pred služenje dodati svežu zečju ili svinjsku krv u koju smo umešali pavlaku i peršun.
Napomena: Kad zakoljemo zeca uzmemo svežu krv i pomešamo je sa 2 kašike crnog vina od gornje mere
Napred Argentina................