Autor Tema: Pastrmka na dimu  (Pročitano 2683 puta)

Van mreže Aco

  • Klub RiboLovci
  • ***
  • Poruke: 5131
Pastrmka na dimu
« poslato: Avgust 24, 2008, 09:26:15 posle podne »
Za ovaj recept je potreban ribolovac koji ce da upeca ribu  :wink:  :wink:  :lol:


Van mreže Milanče

  • Administrator
  • Klub RiboLovci
  • ******
  • Poruke: 13229
    • www.ribolovci.com
(Nema teme)
« Odgovor #1 poslato: Avgust 24, 2008, 09:28:26 posle podne »
Lepo bogami a nama ce zazubice da rastu...je li  :lol:
Mobilni +31 651460727

Van mreže Chaki

  • Administrator
  • Klub RiboLovci
  • ******
  • Poruke: 14399
    • http://www.ribolovci.com
(Nema teme)
« Odgovor #2 poslato: Avgust 24, 2008, 10:16:52 posle podne »
Prijatno Vam bilo. Pa nije da si samo krkao vec si i slikao heheheh


Lepa ta pusnica za ribu jel to Beli pravio
Sine, kad prodaš obraz, sve si izgubio u životu


„Lako je nauciti životinju, lako je i prostaka nauciti, ali je teško naučiti onoga ko je nenaučen postao učitelj drugima“.


Na sledecim izborima glasam za AliBabu. On je imao samo 40 lopova

Tarabici; U Srbiji ce doci na vlast ljudi koji nece imati ni stida ni srama,vikace ja znam, a nece znati koliko ne znaju.......

Van mreže Goran Dubravac

  • Klub RiboLovci
  • ***
  • Poruke: 539
    • http://www.rasadniksombor.co.yu
(Nema teme)
« Odgovor #3 poslato: Avgust 25, 2008, 05:06:37 pre podne »
Ovo bih zabranio da se slika. :wink:

Van mreže hauba

  • Klub RiboLovci
  • ***
  • Poruke: 6356
(Nema teme)
« Odgovor #4 poslato: Avgust 25, 2008, 08:06:11 pre podne »
Izgleda super, svaka cast. Jel su to sve potocare :shock:  :shock:
Ajde malko napisi detajlnije. Priprema, kolko dugo ih drzis u soli-salamuri, kolko dugo ih dimis i kolko dugo ih drzis na vazduhu???
Dal se dobro suse sad kad je takva vrucina???
Grlim Acu, volam ga snazno.....

Van mreže Chaki

  • Administrator
  • Klub RiboLovci
  • ******
  • Poruke: 14399
    • http://www.ribolovci.com
(Nema teme)
« Odgovor #5 poslato: Avgust 25, 2008, 08:57:50 pre podne »
Ako je usoljena kako treba vrucina joj ne smeta a ako omanes sa solju bogami sve mozes vec istog dana da bacis.
Sine, kad prodaš obraz, sve si izgubio u životu


„Lako je nauciti životinju, lako je i prostaka nauciti, ali je teško naučiti onoga ko je nenaučen postao učitelj drugima“.


Na sledecim izborima glasam za AliBabu. On je imao samo 40 lopova

Tarabici; U Srbiji ce doci na vlast ljudi koji nece imati ni stida ni srama,vikace ja znam, a nece znati koliko ne znaju.......

Van mreže Sone

  • Klub RiboLovci
  • ***
  • Poruke: 845
(Nema teme)
« Odgovor #6 poslato: Avgust 25, 2008, 11:08:53 pre podne »
Ej beli sto te izradio Aco, prodo sav pribor za ribolov da bi ti peco spremo i suzio ribu a on samo da sedne za astal da klopa, koji ti je to prijatelj  :lol:  :P

Van mreže BELI

  • Lovac
  • Klub RiboLovci
  • ***
  • Poruke: 571
(Nema teme)
« Odgovor #7 poslato: Avgust 25, 2008, 12:23:20 posle podne »
Citat: "Sone"
Ej beli sto te izradio Aco, prodo sav pribor za ribolov da bi ti peco spremo i suzio ribu a on samo da sedne za astal da klopa, koji ti je to prijatelj  :lol:  :lol:  :lol:
A sto se prijateljstva tice, on to zasluzi sa nekim drugim stvarima.

Citat
Hauba:"Izgleda super, svaka cast. Jel su to sve potocare    
Ajde malko napisi detajlnije. Priprema, kolko dugo ih drzis u soli-salamuri, kolko dugo ih dimis i kolko dugo ih drzis na vazduhu???
Dal se dobro suse sad kad je takva vrucina???"
Citat

Malo potocare, malo kalife, o vodu 16-20 sati omer 1:12 so i voda. Dimi se 1,5-2 sata. Temperatura izmedju 60 i 80 celzija.Izvaditi iz vode, isprtati cistom hladnom vodom, obesiti da se osushe (od vode) kao na slici i sushiti.Kako se jede ne moram objasnjavati. :D
Rezultat se vidi.
Misljenje je kao dupe, svako ima svoje...

Van mreže hauba

  • Klub RiboLovci
  • ***
  • Poruke: 6356
(Nema teme)
« Odgovor #8 poslato: Avgust 25, 2008, 12:53:17 posle podne »
Odlicno. Znaci postao si pravi majstor-gurman. Jesi probao i koju drugu ribu da dimis i susis???
Grlim Acu, volam ga snazno.....

Van mreže klapna

  • Klub RiboLovci
  • ***
  • Poruke: 762
(Nema teme)
« Odgovor #9 poslato: Avgust 25, 2008, 03:35:37 posle podne »
Naprimjer ovi mjerski sulc-ovi :oops:

klapna nema vecih hehehe

Van mreže hauba

  • Klub RiboLovci
  • ***
  • Poruke: 6356
(Nema teme)
« Odgovor #10 poslato: Avgust 25, 2008, 08:42:21 posle podne »
Greota, auuuuuu :oops:  :wink:  :lol:
Grlim Acu, volam ga snazno.....

Van mreže BELI

  • Lovac
  • Klub RiboLovci
  • ***
  • Poruke: 571
(Nema teme)
« Odgovor #11 poslato: Avgust 25, 2008, 10:23:58 posle podne »
Pa nisam bash probao neke druge. Mislio sam napraviti i jedan dole da probam ploticu. Ovde nemam neki izbor, sharan je dobar da se malo nadimi pa u tiganj. Dime i jegulju ali je meni odvratna.
Misljenje je kao dupe, svako ima svoje...

Van mreže IgorNL

  • Klub RiboLovci
  • ***
  • Poruke: 3008
(Nema teme)
« Odgovor #12 poslato: Avgust 25, 2008, 10:31:57 posle podne »
Citat: "BELI"
Pa nisam bash probao neke druge. Mislio sam napraviti i jedan dole da probam ploticu. Ovde nemam neki izbor, sharan je dobar da se malo nadimi pa u tiganj. Dime i jegulju ali je meni odvratna.


Meni je jegulja deset puta bolja od pastrmke...
Moj drugar je par puta dimio soma i kaze da je super...ja jos nisam probao ali verujem da je dobar.
Za dimljenje ti je najbolja ekstra masna riba...jegulja, skusa som...pastrmka je u principu treca klasa.
Losos je van konkurencije jer se dimi na poseban nachin...nije bas jednostavno za nas laike. :)

Van mreže klapna

  • Klub RiboLovci
  • ***
  • Poruke: 762
(Nema teme)
« Odgovor #13 poslato: Avgust 26, 2008, 09:14:25 pre podne »
Losos se dimi na hladnom dimu.
Dim ide iz lozista kroz zemlju koja ga hladi pa tek onda prema ribi.
Bar su tako radili ovi u Norveskoj gdje sam bio. :shock:
klapna nema vecih hehehe